Týranie zvierat. Zbytočne vyhasnutý mladý život na ceste

17.05.2008 Celý región

Týranie zvierat: Policajti v Starej Ľubovni vo veľmi krátkom čase vypátrali a obvinili za prečin týrania zvierat troch mladých mužov z Novej Ľubovne (23, 22 a 19 ročného ).
Dvaja z obvinených 10.05.2008 okolo 15.00 hod. na oplotenom pozemku nachádzajúcom sa v katastri obce Nová Ľubovňa, okr. Stará Ľubovňa priviedli na uvedený pozemok troch útočných psov plemena \"pitbul\" a tretí z obvinených priviedol na uvedený pozemok svojho psa kríženého plemena. Obvinení pustili troch pitbulov na kríženého psa a tí naň zaútočili v trvaní okolo 5 minút a 52 sekúnd ho hrýzli, trhali a ťahali po pozemku, až mu napokon takýmto utýraním spôsobili usmrtenie. Celú túto nechutnú udalosť nahrávali mobilným telefónom na videozáznam. Sledovali situáciu ale útoku psov nezabránili, čím spôsobili napadnutému zvieraťu zbytočné utrpenie a bolesť a tým usmrtili zviera bez primeraného dôvodu.
Prípad naďalej vyšetrujú policajti obvodného oddelenia v Starej Ľubovni.

Zbytočne vyhasnutý mladý život na ceste:
Včera o 16.55 hod. došlo na št. ceste 2 triedy v katastri mesta Levoča k dopravnej nehode osobného auta ŠKODA Felícia, ktoré viedol 20 ročný mladík zo Spišskej Novej Vsi a osobného auta BMW X5, ktoré viedol 51 ročný muž z Košických Olšan, okr. Košice – okolie.
Vodič Felície jazdiaci smerom z Levoče do obce Harichovce v priamom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin prešiel bokom vozidla do protismeru a došlo k bočnej zrážke s protiidúcim BMV. Obe vozidlá vyšli z cesty v smere svojej jazdy, pričom BMV narazilo do stromu veľa cesty. Mladý vodič Š Felície utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. V BMV- čku utrpel vodič zranenia s dobou liečenia a PN 7 – 10 dní, jeho 52 ročná manželka sediaca na zadnom sedadle sa bude liečiť zo zranení 2 až 4 nmesiace a jeho 34 ročný spolujazdec z Trebišova, utrpel zranenia s dobou liečenia a PN 6 až 8 týždňov. Na vozidle zn. BMW vznikla škoda 1.500.000. - Sk a na vozidle zn. ŠKODA Felícia 50.000. - Sk. Telo nebohého bolo prevezené ÚDZS v Poprade, kde na ňom bude vykonaná pitva. Zranení manželia sú hospitalizovaní v NsP Spišská Nová Ves a ich spolujazdec v Levoči. Požitie alkoholických nápojov u vodiča BMV nebolo zistené u vodiča Felície budú vzorky krvi odobraté pri pitve. Nehodu zavinil vodič Š Felície, ktorý porušil ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách ( rýchlosť jazdy, neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, smer a spôsob jazdy). Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví.
 

Vyberte región

mark